NYHETER!

161228

Önskar alla ett Gott slut på detta året!

Här hade det inte kunnat bli bättre!! Årets sista utställning hölls i Landskrona den 3/12. Vi hade 8 djur med oss o åkte hem med helt fantastiska resultat. 3 st nya Champions, 1 som blev Bästa klippta Långhår x 2 o numera är MultiGuldKlippt, 1 BISj 1:a o 1 Bästa Guide 2:a mm! Mer om resultaten finns under Utställningar!

Årets sista ungar är födda! Pommac fick en jättefin liten texelgosse o Dusty gav oss den bästa julklapp man kan tänka sig, en ljuvlig texelflicka o en underbar liten merinotjej! Alla 3 finns nu under födda kullar!

Ayla o Cleopatra har flyttat hem till Päivi m familj o vi önskar dem Lycka till!

Sammanställningen av Årets Marsvin, är nu publicerad på SMF's hemsida o vi är mer än nöjda! Våra djurs placeringar kommer jag att skriva under deras resp "flik"

161127

Äntligen fick jag tillfälle att uppdatera lite😊

Det har hänt hur mycket som helst den senaste tiden, men ska försöka få med det mesta iallafall!

Nova har fött 2 små sheltieungar, en hane o en hona o det finns foto på dem under födda kullar! Båda är till salu o leveransklara nu den 1/12.

Xavi o Xerxes har flyttat till Benita o Zierra o Bonnie har flyttat till Nilla m fam! Önskar dem Lycka Till!

Nu är det en hel månad sedan det var utställning i Landskrona senast o på lördag är det dags igen! Vi hade 8 djur med oss då och det gick jättebra för dem allihop. Resultaten finns under utställningar! Som det ser ut nu, ska vi ha 9 st med oss på lördag... kan bli spännande o se hur vi ska få ihop det😅

Förra helgen var Vivika o jag över i Danmark för att se hur det går till på en Europautställning. Det var meningen att Carola också skulle va med, men tyvärr blev hon sjuk.

Det var inte mycket som var likt våra utställningar, o man fick inte se eller höra något av bedömningarna, så lite besviken blev jag. Men vi hade en fantastiskt trevlig helg ändå, tillsammans med alla våra marsvinsvänner som var där!

Önskar alla en fortsatt skön 1:a advent!

161022

Sorg o lycka omvartannat!

De senaste veckorna har det varit riktigt tufft när det gäller avelssidan. Det har fötts några kullar o vissa har slutat i förtvivlan! MiaMia fick en jättesöt liten tjej, som vi fick hjälpa till med att få igång!  Iza miste sin unge, men hjälpte Seba med hennes, när hon födde bara någon dag efter. Ytterligare några dagar senare, var det Saronas tur, o här gick det inte alls:( Vi har mist både vår fina Sarona o 1 av hennes ungar. Nu kämpar vi, tillsammans med Iza o Seba, på med de 2 som är kvar, o hoppas att de ska klara sig. 

MiaMias o Sebas små ungar finns nu under föddakullar!

Har även 2 killar som söker ett nytt hem!

161003

Tjoho vilken utställningshelg!!!

I lördags var det dags för en dubbel i Landskrona! Tyvärr blev en av domarna sjuk, o djuren fick fördelas på de övriga. Vi förberedde oss på en lååång dag, men icke! Allting gick i en rasande fart o allt flöt som det skulle. Tusen tack alla inblandade!!!

Vi hade totalt 7 st med oss och resultaten var helt otroliga❤️

Untaro slutade som BISjr 2:a i den ena o BISjr 3:a i den andra!!!

Vide blev Bästa Guide i den ena!!!

Romeo knep Bästa Klippta långhår i båda utställningarna, och kan nu titulera sig som GuldKlippt också!!!

Det gick bra även för de andra o detaljerna finns under utställningar!

Såg på Facebook idag att för 3 år sedan ställde vi på vår allra första utställning! Kommer ihåg hur fruktansvärt nervös jag var för det, och hur roligt det var! Jag tycker fortfarande det är lika roligt, men är kanske inte riktigt lika nervös💖

160923

Nya bebisar har kommit!!

Men först, Kimmies 4 små hottentottar växer o frodas och nu är de även på bild!

I söndags var det Dixie som satte igång att föda! Vi hade gett upp hoppet om att hon överhuvudtaget skulle bli dräktig, men nu äntligen har hon fått en jättesöt liten sheltieflicka o pappa till den är Moddy!

I onsdags blev jag väckt pga att det var Gaynors tur, och det vill man ju inte missa! Hon fick en underbar, stor texeltjej (lite osäker på det) och här är det Lancelot som är pappa!

Alla ungarna är nu fotograferade o finns under födda kullar!

160908

Var ska jag börja???

Det har hänt hur mycket som helst och det är inte helt lätt att få med allt, men i stora drag gör jag ett försök!

Vi har fått tillökning igen, på olika sätt! För ett tag sedan fick vi möjligheten att köpa Smörblommans Feodora, och nu har hon flyttat hit! Hon är barnbarn till våra underbara, saknade Becky o Thor, och vi säger Tusen Tack till Veronika!!!

Den andra tillökningen stod Kimmie för! Hon o Callan blev föräldrar till 4 st små yrväder, 3 st vita o en créme. Jag har inte hunnit ta bilder på dem än, men det kommer😊

I helgen som gick, var det Nordiska Mästerskapet som stod på schemat och detta har vi sett fram emot så länge! Vi åkte till Fyn DK, tillsammans med Vivika o Carola och vi kan inte nog tacka för härligt sällskap och grattulera till fantastiska framgångar!!

Det blev en oförglömlig o händelserik resa, med resultat över alla förväntningar! Det var Dustys sista utställning och hon avslutade sin karriär på topp o Vann Klippt Långhår!!! I och med detta fick hon 2 nya titlar till sitt namn, och heter nu:

DKCHjrpb DKCHcl NordClipped-16 GK MGK Malaxis Pardon My Dust❤️ 

160821

En intensiv helg är till ända😊

Höstens första utställning har nu gått av stapeln! Det var vi i Sydväst som anordnade den och som vanligt höll vi till i Landskrona! Lite stressigt, men så roligt!!! Spelar nästan ingen roll hur slut man är efter en sån dag, det är värt det😄 Mycket skratt, nya lärdomar och fina resultat, kan inte bli bättre! Resultaten hittar du under fliken Utställningar, men jag måste nämna att vår underbara Dusty nu har lagt till titeln Multi Guld Klippt💖

Nu är det bara att ladda om batterierna, för om 2 veckor är det dags för NM!!!!!

160811

Vardagen närmar sig med stormsteg!

Hoppas alla kunnat njuta av ledigheter o en o annan soldag, det har vi gjort😊

Nu börjar det även dra ihop sig till utställning och förberedelserna är i full gång!

Lite nytillskott har det blivit! 3 st underbara Merinosar, 1 hane o 2 honor, har flyttat hit och jag säger återigen Tusen Tack till Carola 💖 Det finns bilder o mer info om dem under respektive flik!

Jag har även hunnit fotografera några av djuren, så det finns nya bilder lite varstans😊

160710

 

Vilken resa det blev😄

Förra helgen var det då dags för SM, och jag börjar med att rikta ett särskilt Tack till Svealand, som var årets värd, och till vårt ressällskap som förutom oss själva bestod av Marita, Vivika o Carola!

Ett fantastiskt välordnat arrangemang och så roligt att träffa både nya o "gamla" vänner o inte minst att se alla dessa underbara djur!! Det var över 400 marsvin som bedömdes denna helg och 5 av dem tillhörde oss! Våra djur lyckades över alla förväntningar, så vi kan verkligen säga att det var en superhelg på alla sätt o vis och något vi kommer att bära med oss länge😄

Vi hälsade även en ny liten Merinotjej, Flamez Nina Hagen, välkommen hem till oss!! Tack Liza!!

Ytterligare några djur har flyttat härifrån och vi önskar Malena m fam och Ninni o Nelli stort Lycka till!

Nu kommer det att vara lite lugnare på marsvinsfronten, ett tag, så jag önskar alla en skön sommar😄

160627

Äntligen Sommar!!!

Så härligt, speciellt nu när jag är ledig o kan fixa med lite av varje! 

Förra helgen var vi iväg på utställning i Landskrona och det var så roligt att träffa alla igen! Vi hade inte mindre än 8 djur med oss och det har nog aldrig hänt, aningens körigt blev det i mellanåt😜

Men det gick jättebra och vi är verkligen supernöjda med allihop! Mer detaljer finns under Utställningar!

Dessutom var det utdelning av Sydvästs utmärkelser för 2015! Define Omoria blev årets Sheltie, Cavymix Ivory blev årets Texel och Cavymix Fyria blev årets Merino!!! Är så otroligt glad och stolt över våra älskade djur💖💖💖

Med oss hem följde en helt underbar Merinotjej, Lillhagas Mia-Mia, och vi säger Tusen Tack till Liza Björk😄

Några djur har flyttat till sina nya hem och vi önskar Angelina, Annie o Fia Lycka till!! 

Äntligen har jag blivit färdig att fota lite, alltså finns det nu bilder på Amy's småttingar😉

Nu laddar vi inför SM i Eskilstuna, så full rulle i sommarvärmen 😄

160529

Jag hinner inte med!!!

Tiden går alldeles för fort, men nu ska jag försöka uppdatera här!

Charmell har flyttat till Katrine och Quadrat har flyttat till Winnie, båda i Danmark! Nutella har fått sitt nya hem hos Annette o Frida och jag önskar dem alla Lycka Till!!

Jag har ytterligare djur som behöver hitta nya hem, så kika gärna på till salu sidan!

2 nya kullar har fötts, bla vår allra första korthårskull!! Det var Tilly o Iceman som blev föräldrar till 4 st ljuvliga små töser!

Den andra kullen var det Amy och Ulrich som blev föräldrar till! 2 st Sheltiesar, en hane o en hona blev det!

Alla mår bra o växer o frodas!

Förra helgen var jag o Johanna över i Danmark o ställde i DMK, för första gången! Så roligt o spännande det var! Helt andra regler mot vad man är van vid o så gick det så fantastiskt bra😄 Detaljerna finns under utställningar!

Lite ny bilder finns inlagt här o var!

Nu närmar det sig anmälan till både Landskrona o SM, så det blir inte lätt att bestämma sig för vilka som ska följa med på respektive utställning! Men roligt ska det bli😄

160513

Äntligen lite värme!!

Så härligt det är att kunna sitta ute o njuta igen! I trädgården har hagarna åkt fram o några av djuren har fått komma ut en stund!

Lite tillökning har det blivit😊 I söndags födde vår fina Ozzi, 2 små texeltroll, en hane o en hona! Den lilla tjejen var riktigt svag o vi trodde inte hon skulle klara sig! Vi började "kick-mata" o försökte få henne att hålla sig på benen, korta stunder, och till slut lyckades det😍 Idag mår både bebisar o mamma jättebra o det kommer snart bilder på de små liven! Stolt pappa är ZigZag!

160418

Intensivt men roligt!

I helgen var det återigen dags för utställning, men denna gång på hemmaplan! Vi var dessutom värdar för årets stämma, så det kom lite folk som inte brukar åka så långt söderut! Även om det blev en lång dag, så är det så himla roligt att träffa alla o absolut värt att "slå knut på sig" för att hinna med lite annat också😄

Resultaten är vi också nöjda med, Dusty kan numera titulera sig med Guld Klippt o Iceman blev Bästa Guide! Mer om det finns under Utställningar! 

Några av våra djur har flyttat till nya hem! Jingrie o Quintus har flyttat till Pia m familj och Hero har flyttat till Veronika! Önskar dem  Lycka Till😊

160411

Hej o Hå!!

Seba har blivit mamma igen💖 En jättesöt, stor sheltiegosse blev det o pappa är Define ZigZag! Både mamma o barn mår prima!

Sarona o hennes småttingar mår också bra, men där får vi hjälpa till lite med maten! Alla ungarna finns nu inlagda under födda kullar!

I helgen var Patrik o jag över i Danmark på utställning! En jättetrevlig helg med härliga människor o fina djur! Våra klarade sig med bravur o vi är så stolta över dem💕 Mer om det hittar du under Utställningar!

Ytterligare några djur finns nu till salu!

160405

Full rulle igen😄

Inte helt lätt att hinna med allt o ibland bara glömmer man, men här kommer en liten uppdatering!

Alla ungarna som fötts växer så det knakar o nu har det kommit ännu en kull! Vår fina Sarona o Alvin (Sukkersöt of Cavycastle) har blivit föräldrar till inte mindre än 4 bebisar😍 Det blev 2 st Coronethanar, 1 Merinohane o 1 Coronethona, tror jag iallafall😉

Både mamma o ungar mår bra o vi hoppas att de fortsätter med det! Bilder o mer info kommer så småningom!

Vår fina, fina Kiddi har nu flyttat till Johanna med familj o ska leva lyxliv där nu! Önskar dem all Lycka!!

160320

Änligen❤️

Som jag längtat efter en bebis efter vår fina Merry, och nu har han kommit😍😄😍 Tyvärr var det inte utan dramatik, det var en riktig bjässe på 148g och Merry fick ha hjälp med att få ut honom. Bebisen var väldigt svag de närmaste timmarna, men med hjälp så klarade han ut det! Idag mår både mamma o gosse alldeles utmärkt💖

Nu har det ju fötts ett antal killar här, och tyvärr kan vi inte spara alla, så ta gärna en titt under Till Salu! Där finns kanske din nästa kelgris😊

160317

Nu har Electras små miniungar blivit tillräckligt stora för att kunna fotograferas😊 Bilder o info finns under Födda kullar!

Önskar alla en riktigt härlig helg😊

160309

Fler bebisar😍

Natten mellan söndag o måndag födde vår fina Electra 3 st pyttesmå sheltiegossar!! Mamma o barn är pigga, så nu håller vi tummarna för att de fortsätter växa o må bra💖 Foto o mer info kommer så småningom😊

160306

Så mycket blandade känslor 💔😍😄

Ja, nu har det hänt mycket och tråkigheterna orkar jag inte ens sätta på pränt😢💔

Men glädjeämnena delar jag gärna, vi har fått nya bebisar😍😍😍 För några dagar sedan födde Gaynor 2 st alldeles ljuvliga små texelgossar💖 De är så fina o alla mår bra! Foto hittar du under födda kullar!

Igår var det utställning i Landskrona och det var så roligt att träffa alla igen😄 Dessutom gick det bra för oss, o då blir det ju alltid lite extra kul😉 Detaljer om det finns under utställningar!

Lite tillskott blev det också 😄 En söt liten Calihane och en jättefin Sheltihona följde med oss hem😍 Info finns under respektive flik!

Vår fina Lexie har flyttat till Anna och vi önskar dem Lycka till😊

160228

En ny liten bebis har kommit😍

Kiddi blev den som var först med att föda! Det blev en liten Sheltigosse, o han är redan en vecka gammal! Så söt😍

Annars är det väntan o längtan efter när nästa lilla pyre ska komma😊 

Har lagt in lite nya bilder under Växande ungar😊

160212

En sorgens dag 💔

Idag blev vi tvungna att ta det svåra beslutet att låta en av våra första, älskade små tjejer, somna in😢 Det gör så ont, men samtidigt måste man försöka tänka på deras bästa! Trassel skulle fyllt 6 år i sommar! Hon kommer för alltid ha en plats i våra hjärtan!

Älskade, fina lilla Trasselsudd 💖💖💖

 

160131

Hej o Hå 😄

Nu har utställningsåret dragit igång med full kraft! Vi startade lite mjukt förra helgen med att visa 2 djur i Landskrona! Gick sådär, men attans roligt att träffa alla igen😄

Igår for Vivika, Carola och vi över till Danmark. Det var en trippel-utställning och vi hade 3 djur med oss! Det blev en lång dag, men så roligt det är att åka på dessa tillställningar, massor av skratt, spänning och glädje över både egna o andras resultat! Grattis till alla för fina meriter, men framförallt till Carola som tog grandslam med sin vackra Texel 😍

Det blev väldigt blandade resultat för vår del, och vi är så nöjda med dem! Speciellt för lilla Dusty som nu kan titulera sig med Dansk junior-champion!!!! Mer detaljer om resultaten finns under Utställningar!

Ett litet nytillskott följde också med hem! Patrik har nu skaffat en liten calihane och det ska bli jättekul att få följa denna lilla parvel!

Bild o mer info om honom kommer snart😊

160121

Äntligen kom de❤️

I går kväll födde Iza 3 st ljuvliga små knyten😍 Allt har gått bra och både mamma o bebisar är pigga o skuttar rundor! Pappa är Shark och det är lite extra kul eftersom han inte bor hos oss längre! Info o bilder finns under födda kullar😊

 

160110

God fortsättning alla!

Ett nytt år har startat, dock inte så bra😢 Vår fina Athena miste sina ungar och inatt somnade även hon in💔 Det går inte med ord att beskriva alla de känslor och den uppgivenhet man bär på när det händer! 

Min fina hane, Ivory, satte punkt för sin utställningskarriär genom att tugga av sig pälsen😡

Ja, det och en del annat har hänt och det känns ganska tungt att va uppfödare just nu!

Men vi tar nya tag😊 Vi har anmält 4 djur till 2 utställningar i Januari! Ska bli så kul att komma igång igen efter helgerna och träffa alla likasinnade igen 😄