GOD JUL O GOTT NYTT ÅR önskar vi alla!

 

171227

Har några djur som söker nya hem!

För mer info, se under fliken Till Salu!

171217

Årets sista utställning har gått av stapeln o det var lika trevligt som vanligt! Lilla Ninja, 5,5 månad gammal, fick 2 seniorcert och är därmed både Dansk- och Svensk Champion❤️

2 nya bebisar har fötts här och båda är väldigt speciella, var o en på sitt sätt! Först kom lille Tornado, en liten Texelgosse. Det är länge sedan jag gav upp hoppet om att hans mamma någonsin skulle få bli just mamma, men så händer det o jag är så obeskrivligt lycklig för att allt gick bra med både mamma och bebis😍

Nästa som föddes var en liten Coronetkille med helt fantastiska färg- o teckningskombinationer! Vi ska ju egentligen inte ha Coroneter i vår uppfödning, men här får det nog bli ett undantag o så hoppas på att han är lockbärare!

Bilder o info finns under födda kullar!

Kanske det föds ytterligare någon liten innan året är slut, men vi får se😊

Patrik har fyllt på i sitt projekt, med en liten vit, crestad gosse från Sophie Boyström! Bild kommer så småningom.

Har några små killar som är klara att flytta hemifrån o info om dem, finns under Till Salu!

171107

Vet att jag skrivit det förr, o nu kommer det igen: Livet i marsvinsvärlden är en berg- o dalbana!

2 kullar har fötts, men den ena gick inte att rädda. Det gör så otroligt ont när allt går åt skogen, även om man vet om att det ibland blir så.💔

Den andra kom i fredags o det var Zoya o Winston som fick en Coronetgosse. Det var en riktig bjässe på 125g o både mamma o bebis mår bra❣️

I helgen var vi över i Danmark, tillsammans med Marita o Ann-Marie. Det blev en helt fantastisk dag, trots att jag egentligen inte alls var sugen på att åka. Domarna Herbert (från Tyskland) o Annette o Lene (från Danmark) blev helt förälskade i våra djur o framförallt då i Ninja!! Hon fyllde 5 månader på lördagen, så det var hennes 1:a dag som senior, och hon firades med att bli BIS 2:a!!!

171020

Ja, ibland räcker tiden helt enkelt inte till o nu är det länge sedan det uppdaterades här, men nu kommer det😊

Det har hunnit att vara 2 st utställningar i Landskrona o båda var lika lyckade! För djuren gick det bäst i den senaste, o resultaten finns under Utställningar😊

Det har kommit lite nya bebisar o 2 st vita gossar är till salu i dags läget. Bilder o info hittar du under Födda kullar!

Flera stycken av våra djur, både ungar o några lite äldre, har fått nya hem, och vi önskar alla stort Lycka till!!

170907

Nu har vi ett antal djur till salu! Det är varierande åldrar o kön, men alla är långhårsraser! 

170706

Hm, inte utan att man längtar till semestern nu😅

Utställningen i Landskrona är avklarad! Det var riktigt tufft att ro allting i land, men samtidigt väldigt roligt! Det gick bra för de flesta av våra djur, o vi fick 2 nya Champions denna gången,SCH  Cranberry von Nahmensen o SCH DKCH Cavymix Ebony!!!

2 nya kullar har det också hunnit födas! Det blev 2 flickor o 3 gossar totalt, o både ungar o mammor mår bra!

Vårt utländska tillskott har anlänt, men av 3 st blev det bara 1 som kom. En ljuvlig liten merinotjej från Ungern har redan funnit sig till rätta o vi är så glada för henne. Bilder på både henne o ungarna finns inlagda, o likaså resultaten från utställningen!

Önskar alla en fortsatt skön sommar!!

170613

Den "bebistid" nu kommer..trala la❤

Nu har det kommit 3 kullar på kort tid! Tyvärr var det en som inte klarade sig, men mamman mår bra efter omständigheterna! De andra 2 (4 ungar) o deras mammor mår hur bra som helst o ungarna växer så det knakar! Bilder finns inne under Födda kullar! 

Väntar, med spänning, på ytterligare några bebisar, så vi fortsätter att hålla tummarna!

I helgen var jag över till Danmark o ställde i DMK! Det var en fantastiskt härlig dag på alla sätt o jag njöt för fulla muggar! Tack alla goa marsvinstokar!! Resultaten finns under Utställningar!

Anmälan är precis skickad till vår egen utställning i Landskrona den 1/7, o den ser vi verkligen fram emot!!

Fracier o Fonzie har flyttat till Freja och

Jackie o Julia har flyttat till Minna o Malte, och vi önskar dem alla stort Lycka Till!

Återigen har vi några djur till salu, så kika gärna in på den sidan också!

170521

Nu händer det hur mycket som helst🤪

Vår fina Nova födde för 2 veckor sedan, 2 underbara ungar! En texelflicka o en sheltiegosse blev det o alla mår jättebra! 

Jag kan med säkerhet säga att det kommer fler bebisar den närmsta månaden, och det är så spännande!!

Lika spännande är det med tillökning från ett annat håll... Som det ser ut nu kommer det att, till sommaren, flytta hit 3 st ljuvliga Merinosar ifrån Slovakien o Ungern🤪

Igår var det utställningsdags i Landskrona igen, och man är återigen fylld av massor av positiv energi! Det blev lite blandade resultat för våra djur, men de flesta var superbra! Ebony lyckades ta hem en 4:e placering i Junior-finalen, och jag är såå stolt o lycklig för mina 2 svarta tjejer❤

170502

Tillökning igen🤪

MiaMia har fött 2 stycken ljuvliga små tjejer! Allt har gått bra o både mamma o ungar mår prima!

I helgen var vi på en liten minisemester, o av en händelse... följde det med 2 superfina Texlar hem! Tusen Tack till Darren för att jag fick lov att ta över dessa!!

Förra helgen var det utställning i Landskrona o det blev väldigt intensiva, men roliga dagar! Det gick jättebra för alla våra djur, men bäst för Enjoy, som kammade hem en BISjr 4:e placering!!!

I samband med utställningen, så flyttade Shiraz hem till Veronika, o jag önskar dem Lycka Till!

170416

Har nu några djur som söker nya hem!

170411

Våren är här o nytt liv spirar både hos våra djur o ute i naturen!!

Roxys lilla bebis klarade sig tyvärr inte, men Roxy själv, mår bara bra! Electra o hennes dotter, mår också hur bra som helst!

2 nya kullar har kommit o det är Zoya o Wilja, som fött! Alla mår bra o foto finns inne på alla småttingar nu!

Förra helgen var det dags för den årliga Stämman, o den hölls uppe i Mantorp. Jag åkte upp tillsammans med Anja o Marita, o vi fick en jätte trevlig resa på alla sätt! I samband med Stämman, så var det också utställning o jag hade Ebony o Enjoy med mig. Det gick superbra för båda tjejerna, men bäst för Ebony som knep en 4:e plats i BISjr-finalen❤

På hemvägen hade antalet djur ökat med 100%... 2 ljuvliga små töser fick följa med hem o den ena var en överraskning till sonen!! Tusen Tack till Anja o Darren för dessa underbara djur!!

170312

Wow, vilken turbulent månad!!!!

Ozzie har fått 3 st underbara ungar som växer så det knakar!

Roxy födde igårkväll, o det var alldeles för tidigt. En pytteliten en på 45 gram kämpar på, så det är till att hålla tummar o tår!!

I morse satt det en stor fin unge hos Electra o det verkar som att både mamma o bebis mår bra💕 Foto o mer info om Roxys o Electras ungar kommer snart!

Marsvinsföreningen har gått ut med nya regler gällande utställningar, så vi har mycket att fundera på nu framöver!

Fast igår la vi det åt sidan o träffade alla våra marsvinsvänner i Landskrona igen! En fantastisk dag på alla sätt o vis o resultaten var över alla förväntningar, o bla så har Xiemena nu blivit både Dansk- o Svensk Champion😊 Fler resultat finns under Utställningar!

En ny liten Self-kille har flyttat hit från Helle i Danmark, Tusen Tack!

170219

Inget är som väntans tider!!

Nu börjar det närma sig för lite tillökningar här, och det är så spännande. Ozzie kommer att vara den första som får sina ungar o jag håller alla tummar o tår för att allt ska gå bra!

Förra helgen var vi över i Danmark o gästade DMK's utställning! Lite annorlunda uppdelning mot vad vi har, men så roligt att träffa alla våra danska vänner! Det gick riktigt bra för den manliga sidan av familjen, Patrik ställde Vide o Xiemena o Stoffe ställde Callan!

Dixie har flyttat till Nellie o Dexter ska flytta till Cindy, och vi önskar dem Lycka till!

170115

Utställningsåret har dragit igång🤪

Som alltid var det lika roligt att träffa alla marsvinsvänner igen! Denna gången hade vi dessutom gott om tid att prata med alla, eftersom vi inte hade mer än 4 djur med oss! Stoffe ställde för första gången på länge, o han tyckte det var jättekul!

Patrik o jag var överlyckliga då vi lyckades få vars ett djur placerade i BIS-finalerna, Untaro 3:a i senior o Ximena 4:a i junior❤ Untaro fick sitt andra senior-cert o blev därmed Svensk Champion!!!

Sydvästs Årets-utmärkelser delades ut, o vi kan inte annat än att vara så stolta!!! Romeo blev Årets Bästa klippta, Winston o Feodora fick dela på titeln Årets Sheltie, Vide blev Årets Guide o Zoya blev Årets Merino❤

Bättre start kunde vi inte önska oss!!!